One of the great gifts
of the journey
are the people you meet
along the way












10-02-2019

10. 02 Get Up Stand Up









*KLIK*
Get Up Stand Up | Playing For Change
Openen in nieuw venster en klein maken




De wolf is los :-)
natuurlijk is Ace geen wolf, maar ehhh

wél een verre afstammeling van hem :-)

heftige discussies gaan er over en weer

met de komst van de wolf

Moeten we er bang voor zijn of juist niet

wat denk jij ?

xxx










15 opmerkingen:

  1. Als je schapen hebt ben je wel bang dat hij toeslaat.
    Zelf ben ik er niet zo bang voor, hoewel als ik er oog in oog mee zal staan...

    Fijne zondag, knuffel voor de hondjes:)

    x Hilly

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat we niet blij moeten zijn voor de wolf. Hij loopt het gevaar gewoon afgeschoten te worden. Van mij is hij wel welkom.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goede morgen Roos, ik vrees dat de wolf er zelf weinig plezier in zal beleven, het is hier veel te dicht bevolkt en er zal fel op hem worden gejaagd vrees ik. De schapen en andere in de weide lopende dieren zullen extra beschermd moeten worden, en ik denk dat er voor een roedel wolven weinig rust te vinden zal zijn. Al vind ik het mooie dieren, volgens mij moet hij wildere streken opzoeken en niet het keurig aangeharkte landje waar wij wonen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Van mij is de wolf ook welkom want men blaast het nu allemaal zo op. Zij zijn eerder bang voor jou en zullen je ook vermijden want ze ruiken jou veel eerder. Het is de mens die bezeten is op jagen en koste wat het kost de wolf wil doodschieten. De sprookjes van vroeger spelen daarbij ook een grote rol. Kinderen werden wat bang gemaakt door sprookjes maar de wolf is een schuw dier. Alleen als de wolf in het nauw zit kan deze aanvallen. Voor de boeren met schapen is het een ander verhaal maar zij kunnen ook hun schapen beschermen tegen de wolf. Van mij mogen wolven zich komen vestigen hier. Wat men ook vaak doet is wilde dieren voeren om een mooie film of foto te krijgen en dat is helemaal fout van dan maak je hen aanhankelijk en dan kunnen ze ook opdringerig gedrag tonen waardoor het lijkt dat ze je aan willen vallen. De mens is een kuddedier die gelooft wat er wordt verteld en zo komen de verhalen van de kwade wolf de wereld.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zolang we Roodkapje maar veilig thuis houden is er niet aan de hand! Fijne zondag!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De kans is groot dat de wolf banger voor mij is dan ik voor hem (hoop ik ...) ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Van mij mag hij komen. Hij is banger voor mensen dan wij (hopelijk) voor ons. Wij mensen hebben voor veel dieren het leefgebied beperkt of zelfs afgepakt. Laat ze gewoon eens leven.

    Love As Always
    Di Mario

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vind het prachtige dieren en ik weet niet of ik oog in oog met een wolf wil staan. Ik heb geen idee of ze echt gevaarlijk zijn voor de mens ,dat wil zeggen zolang ze niet in het nauw gedreven worden natuurlijk .Maar ik denk niet dat ons kleine landje geschikt is voor veel roedels wolven want dan worden ze waarschijnlijk afgeschoten en dat zou zo triest zijn
    Gr Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Lastige discussie, waar ik me maar even verre van houd. Zolang er mensen leven, zullen er tegengestelde belangen zijn.
    Ik heb geen schapen. En vooralsnog ga ik er vanuit dat de wolf banger is voor mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hallo lieve Dien,
    ik denk dat als je kippen of schapen hebt dat je dan wel bang meot zijn voor de wolf.
    Er zijn bij meerdere boeren al schapen doodgebeten door wolfe en ja, dat is natuurlijk nooit leuk en het kost ook weer veel geld.
    Ik struin zelf ook vaak in de natuur en ook op de Veluwe maar ik weet niet of ik het leuk zou vinden om een wolf tegen te komen. Het is en blijft natuurlijk wel een wild dier. Hij mag dan wel op een hond lijken maar dat is het niet!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Zelf ben ik blij dat de wolf weer in in onze contreien vertoeft want dat betekent misschien dat de natuur zich herstelt.
    Mens en gedomesticeerde dieren moeten zich maar aanpassen, vind jij dat ook niet?

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ace heeft zeker weten de houding van een wolf. Kijk 'm daar eens staan: het opperhoofd van het bos ♥ Zo'n hond gun je ook een bos, een heel oeroud bos. Laat die wolf maar komen. Die is banger voor ons dan omgekeerd. Als hij maar wel weg blijft uit de buurt van snelwegen of doorgaand verkeer want de mooiste wolf is een levende wolf. Dag dierenliefhebster. Een dikke smak van Kakelino (-:

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Volgens mij is de wolf oneindig keer meer bang van ons, als dat wij bang van hem zouden moeten zijn.
    Mens en dieren moeten terug met elkaar leren leven...
    Dat de vos of de wolf eens een kippetje meegritst, dat moet zeker kunnen hé ?
    Het is tenslotte hun instinct.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik denk dat de wolf banger van de mens moet zijn …..

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel, voor je bezoek, en dat je de moeite wilt nemen om te reageren ♥