De natuur haast zich nooit
en toch krijgt ze alles op tijd gedaan







12-10-16

13.10. Zullen we









*KLIK*
hank williams hey good lookin
Openen in nieuw venster en klein maken




Da's leuk.....
zei *Loutje*




zullen we dat allebei klaarmaken en dan
uitwisselen hoe het smaakte?




Inmiddels ben ik er wel achter,
dat er iets niet klopte :-)




*Jouw schotel*
ziet er héél anders uit dan de mijne * proest* *Loutje*




zo betoverend komt de schotel uit de oven*Loutje*




en swingt in ene keer mijn bordje op
warm en lekker...
een smaakexplosie,
van zoet zuur romig en kruidig,
zout en pittig,
en knapperig...... van de ui..




Dacht er nog nét aan om een foto van m'n bord te maken:-) whoehaaaaa. lekker....
En nu.....





willen jullie het recept zeker hebben
alá dan..

Ik ben de beroerdste niet:-)

ik hoop dat jullie het beter kunnen volgen dan ik
want ehhh mijn ingrediënten klopten voor geen meter:-)





tádáám
ik ben benieuwd, wat jullie er van vinden:-)



Recept: Zuurkool pompoen ovenschotel


Aantal of hoeveelheid: 4 porties
Koolhydraten: 6,9 gr. pp (4 porties uit recept)


Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Klaar in: 50 minuten


Ingrediënten

750 gram zuurkool 4,5 khd rauw gewogen
900 gram pompoen 18 khd (1,5 pompoen schoongemaakt)
1 ui(en) 175 gr. (vega) spekblokjes zelf bijtellen indien vega
1 theelepel paprikapoeder (gerookt)
125 ml crème fraîche 3,75 khd
naar smaak groentebouillon poeder 1 khd
peper
naar smaak dille
naar smaak tijm
150 gram geraspte kaas 0 khd indien zelf geraspt
75 gram rucola 0,1 khd
Bereiding
◦Kook de zuurkool ong. 20 minuten in een bodem water.
Was ondertussen de pompoen, schraap met een lepel de pitten eruit en snijd in grove stukken.
(schillen hoeft niet bij de Hokkaido, lekker veel vezels!)
Zet de pompoen net onder water en kook ong. 10-15 minuten tot hij zacht is.
◦Snipper de ui grof en bak in wat kokosolie in 2 minuten samen met gerookt paprikapoeder.
Bak de spekjes mee, vega spek is al gaar, dat is zo klaar.
Rasp de kaas en vet alvast een ovenschaal in.
◦Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet of zeef.
Controleer of de pompoen gaar genoeg is en giet af.
Stamp de pompoen tot een mooie gladde puree, dat kan met een stamper of staafmixer.
Roer de crème fraîche door de pompoenpuree.
◦Leg eerst een dun laagje zuurkool op de bodem van de ovenschaal,
strooi daar dille en tijm overheen. Meng de rest van de zuurkool door de pompoenpuree.
Proef de zuurkool pompoenstamppot en breng op smaak met wat bouillonpoeder en peper.
◦Verdeel de helft van de puree over het laagje zuurkool, dan het ui-spek-mengsel en vervolgens de rest van de puree.
Als laatste verdeel je de geraspte kaas erover. Kan afgedekt met huishoudfolie in de koelkast tot later gebruik.
◦Bak de zuurkool pompoen ovenschotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden (hetelucht 180 graden),
tot de kaas mooi goudgeel is. Als de schotel uit de koelkast komt iets langer.
◦Verdeel de rucola over 4 borden en serveer een stuk van de prachtig oranje ovenschotel daarboven op.
En nu heerlijk smullen weer, eet smakelijk!













34 opmerkingen:

  1. Zit er lekker uit, maar gezien het recept, waag ik me er niet aan....
    Ik laat de soep nog aanbranden ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik eet geen vlees, dus dat laat ik weg, maar het lijkt me dan een heerlijke herfstschotel. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zal het recept doorspelen naar Dinnetje.. die is de ster van het koken.
    Bedankt voor de glimlach.

    Love As Always
    Di Mario

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ben benieuwd di mario wat ze ervan gemaakt heeft

      Verwijderen
  4. je doet mij nu vreselijk trek krijgen en heb pas ontbeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goede morgen Roos, dat ziet er weer smakelijk uit.
    Ik zal het recept waarschijnlijk nooit gebruiken.
    Ik hou niet van pompoen , noch van zuurkool. Maar
    jullie hebben vast en zeker gesmuld :)
    Fijne donderdag gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mogge Klappertje!!

    Dat was leuk om te doen...

    Nu draaien we de recepten gewoon om!
    Jij het mijne en ik het jouwe...
    Lachen toch!
    Ziet er tof en smakelijk uit, dus ik wil het wel!!

    Toedeledokie!
    Dikke pakkerd van Marlou

    (had mijn tijd verkeerd ingesteld, maar blog komt er aan om 08:00)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. heerlijk loutje probeer maar gerust maar doe vooral de blokjes gorgonzola erbij :-) die maakten het ook een extra feestje

      Verwijderen
  7. Ja wat lekker zeg! Ik had bij Marlou al gelezen dat jullie samen kookten haha.
    Lijkt me een heerlijke ovenschotel.
    Weet je dat ik nog nooit pompoen heb gegeten? Maar dit recept ga ik uitproberen!

    Liefs Petr@
    X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. doen hoor Petra, het is een makkie, en het is zalig

      Verwijderen
  8. klinkt en ziet er super lekker uit, en heel mooi gelukt trouwens, keukenprinsesje ben je :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. knipperde knip :-) dank je wel An, sinds ik alleen ben kook ik alles:-)

      Verwijderen
  9. Goede morgen Klappertje. Ik kom net van haar vandaan en wist dus al dat jullie samen aan het kokkerellen waren geslagen, gesteund door de virtuele wereld. Wat ziet het er lekker uit lieve meiden, jullie zijn echte keukenprinsessen! En als ik het goed begrijp gaan jullie dat nog eens overdoen. Krijgen we er dan ook weer een mooie log op jullie beide stekjes van te zien? Ik hoop het!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. vást wel gerda, daar gaan we aan werken, dan hou ik er rekening mee en maak niet met de telefoon foto's

      Verwijderen
  10. Da ga ik ook 's proberen, maar vandaag wordt het venkel schotel. Ben geen kokkie, dus benieuwd hoe het gaat smaken!
    Volgende keer ook een foto van het afwassen Klapperdeklappertje! :-D
    XXX

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. whahahahaha, mijn afwas is nooit zo groot hoor, een teiltje water een bord, bestek, de hondenbakken....

      Verwijderen
  11. Leuk idee Dien,samen koken opafstand
    prachtig wat jij ons hier voor schotelt
    het water loopt je in de mond...over water gesproken
    wat drink je hier bij..................
    groetjes Christiene.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik volg Hans ik doe mee zonder vlees, nomnom
    X Es

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Stereo koken, leuk :-) .... dat zal gesmaakt hebben..!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. als ik één ding niet lust, dan is het wel zuurkool..

    dit zal dus niet aan mij besteed zijn

    prettige dag Roos

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ohh.. jammie, lijkt me heerlijk Dien! En wat geweldig leuk dat jullie dit samen gekookt hebben :) Nou weet ik niet zeker of ze hier in onze Villa hun favoriete zuurkoolrecept wel willen inleveren voor een nieuw, ze zijn hier namelijk nogal 'honkvast' ;o) Maar ik ga het zeker een keer proberen! Liefs!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ohhh en wat is jouw recept dan ??
      je maakt me nieuwsgierig

      Verwijderen
  16. Dat lijkt me stevige kost te zijn met die zuurkool :-)
    Ziet er wel smakelijk uit moet ik zeggen !

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Leuk uitgevoerd dit idee, Klaproos. Maar ik ga het niet namaken.
    Ik ben toch een beetje van die boer die niet eet, wat-ie niet kent...
    Gr Jan W

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Op LouLou's blog las ik dat jullie samen dit recept bij jullie thuis maakten. Ik heb zo gelachen! Alleen jullie kunnen zoiets verzinnen.
    Maar eh...Dien...heb jij die hele ovenschotel in je eentje opgegeten? Dan kan je morgen vast niet meer dor de deur (-: (-:
    Dikke knuffel

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. nee loutje natuurlijk niet, ik kan erg goed eten maar zó goed.... nou ook weer niet :-)

      Verwijderen
  19. Het ziet er heerlijk uit tot dat ik bij de ingredienten kwam. Als er nu iets is dat ik niet lust is het zuurkool dus nee voor mij niet deze ovenschotel

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je komt lezen...
en kijken..

Ook héél erg leuk als je een reactie achterlaat,