*KLIK*
hank williams hey good lookin
Openen in nieuw venster en klein maken
Da's leuk.....
zei *Loutje*
zullen we dat allebei klaarmaken en dan
uitwisselen hoe het smaakte?
Inmiddels ben ik er wel achter,
dat er iets niet klopte :-)
*Jouw schotel*
ziet er héél anders uit dan de mijne * proest* *Loutje*
zo betoverend komt de schotel uit de oven*Loutje*
en swingt in ene keer mijn bordje op
warm en lekker...
een smaakexplosie,
van zoet zuur romig en kruidig,
zout en pittig,
en knapperig...... van de ui..
Dacht er nog nét aan om een foto van m'n bord te maken:-) whoehaaaaa. lekker....
En nu.....
willen jullie het recept zeker hebben
alá dan..
Ik ben de beroerdste niet:-)
ik hoop dat jullie het beter kunnen volgen dan ik
want ehhh mijn ingrediënten klopten voor geen meter:-)
tádáám
ik ben benieuwd, wat jullie er van vinden:-)
Recept: Zuurkool pompoen ovenschotel
Aantal of hoeveelheid: 4 porties
Koolhydraten: 6,9 gr. pp (4 porties uit recept)
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Klaar in: 50 minuten
Ingrediënten
750 gram zuurkool 4,5 khd rauw gewogen
900 gram pompoen 18 khd (1,5 pompoen schoongemaakt)
1 ui(en) 175 gr. (vega) spekblokjes zelf bijtellen indien vega
1 theelepel paprikapoeder (gerookt)
125 ml crème fraîche 3,75 khd
naar smaak groentebouillon poeder 1 khd
peper
naar smaak dille
naar smaak tijm
150 gram geraspte kaas 0 khd indien zelf geraspt
75 gram rucola 0,1 khd
Bereiding
◦Kook de zuurkool ong. 20 minuten in een bodem water.
Was ondertussen de pompoen, schraap met een lepel de pitten eruit en snijd in grove stukken.
(schillen hoeft niet bij de Hokkaido, lekker veel vezels!)
Zet de pompoen net onder water en kook ong. 10-15 minuten tot hij zacht is.
◦Snipper de ui grof en bak in wat kokosolie in 2 minuten samen met gerookt paprikapoeder.
Bak de spekjes mee, vega spek is al gaar, dat is zo klaar.
Rasp de kaas en vet alvast een ovenschaal in.
◦Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet of zeef.
Controleer of de pompoen gaar genoeg is en giet af.
Stamp de pompoen tot een mooie gladde puree, dat kan met een stamper of staafmixer.
Roer de crème fraîche door de pompoenpuree.
◦Leg eerst een dun laagje zuurkool op de bodem van de ovenschaal,
strooi daar dille en tijm overheen. Meng de rest van de zuurkool door de pompoenpuree.
Proef de zuurkool pompoenstamppot en breng op smaak met wat bouillonpoeder en peper.
◦Verdeel de helft van de puree over het laagje zuurkool, dan het ui-spek-mengsel en vervolgens de rest van de puree.
Als laatste verdeel je de geraspte kaas erover. Kan afgedekt met huishoudfolie in de koelkast tot later gebruik.
◦Bak de zuurkool pompoen ovenschotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden (hetelucht 180 graden),
tot de kaas mooi goudgeel is. Als de schotel uit de koelkast komt iets langer.
◦Verdeel de rucola over 4 borden en serveer een stuk van de prachtig oranje ovenschotel daarboven op.
En nu heerlijk smullen weer, eet smakelijk!
♥
Zit er lekker uit, maar gezien het recept, waag ik me er niet aan....
BeantwoordenVerwijderenIk laat de soep nog aanbranden ;-)
nee, dan zou ik het maar laten :-)
VerwijderenIk eet geen vlees, dus dat laat ik weg, maar het lijkt me dan een heerlijke herfstschotel. Hans
BeantwoordenVerwijderenIk zal het recept doorspelen naar Dinnetje.. die is de ster van het koken.
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor de glimlach.
Love As Always
Di Mario
ben benieuwd di mario wat ze ervan gemaakt heeft
Verwijderenje doet mij nu vreselijk trek krijgen en heb pas ontbeten.
BeantwoordenVerwijderenerg he smorgens vroeg :-)
VerwijderenGoede morgen Roos, dat ziet er weer smakelijk uit.
BeantwoordenVerwijderenIk zal het recept waarschijnlijk nooit gebruiken.
Ik hou niet van pompoen , noch van zuurkool. Maar
jullie hebben vast en zeker gesmuld :)
Fijne donderdag gewenst.
ohhhhhhhhhhhhhhhhhhh haba, wat zonde nou :-)
VerwijderenMogge Klappertje!!
BeantwoordenVerwijderenDat was leuk om te doen...
Nu draaien we de recepten gewoon om!
Jij het mijne en ik het jouwe...
Lachen toch!
Ziet er tof en smakelijk uit, dus ik wil het wel!!
Toedeledokie!
Dikke pakkerd van Marlou
(had mijn tijd verkeerd ingesteld, maar blog komt er aan om 08:00)
heerlijk loutje probeer maar gerust maar doe vooral de blokjes gorgonzola erbij :-) die maakten het ook een extra feestje
VerwijderenJa wat lekker zeg! Ik had bij Marlou al gelezen dat jullie samen kookten haha.
BeantwoordenVerwijderenLijkt me een heerlijke ovenschotel.
Weet je dat ik nog nooit pompoen heb gegeten? Maar dit recept ga ik uitproberen!
Liefs Petr@
X
doen hoor Petra, het is een makkie, en het is zalig
Verwijderenklinkt en ziet er super lekker uit, en heel mooi gelukt trouwens, keukenprinsesje ben je :-)
BeantwoordenVerwijderenknipperde knip :-) dank je wel An, sinds ik alleen ben kook ik alles:-)
VerwijderenGoede morgen Klappertje. Ik kom net van haar vandaan en wist dus al dat jullie samen aan het kokkerellen waren geslagen, gesteund door de virtuele wereld. Wat ziet het er lekker uit lieve meiden, jullie zijn echte keukenprinsessen! En als ik het goed begrijp gaan jullie dat nog eens overdoen. Krijgen we er dan ook weer een mooie log op jullie beide stekjes van te zien? Ik hoop het!
BeantwoordenVerwijderenvást wel gerda, daar gaan we aan werken, dan hou ik er rekening mee en maak niet met de telefoon foto's
VerwijderenDa ga ik ook 's proberen, maar vandaag wordt het venkel schotel. Ben geen kokkie, dus benieuwd hoe het gaat smaken!
BeantwoordenVerwijderenVolgende keer ook een foto van het afwassen Klapperdeklappertje! :-D
XXX
whahahahaha, mijn afwas is nooit zo groot hoor, een teiltje water een bord, bestek, de hondenbakken....
VerwijderenLeuk idee Dien,samen koken opafstand
BeantwoordenVerwijderenprachtig wat jij ons hier voor schotelt
het water loopt je in de mond...over water gesproken
wat drink je hier bij..................
groetjes Christiene.
lekker glaasje wijn :-)
Verwijderenrood
Ik volg Hans ik doe mee zonder vlees, nomnom
BeantwoordenVerwijderenX Es
Stereo koken, leuk :-) .... dat zal gesmaakt hebben..!
BeantwoordenVerwijderenals ik één ding niet lust, dan is het wel zuurkool..
BeantwoordenVerwijderendit zal dus niet aan mij besteed zijn
prettige dag Roos
Ohh.. jammie, lijkt me heerlijk Dien! En wat geweldig leuk dat jullie dit samen gekookt hebben :) Nou weet ik niet zeker of ze hier in onze Villa hun favoriete zuurkoolrecept wel willen inleveren voor een nieuw, ze zijn hier namelijk nogal 'honkvast' ;o) Maar ik ga het zeker een keer proberen! Liefs!!
BeantwoordenVerwijderenohhh en wat is jouw recept dan ??
Verwijderenje maakt me nieuwsgierig
Dat lijkt me stevige kost te zijn met die zuurkool :-)
BeantwoordenVerwijderenZiet er wel smakelijk uit moet ik zeggen !
dan kom jij 'm n keer bij me eten :-)
VerwijderenLeuk uitgevoerd dit idee, Klaproos. Maar ik ga het niet namaken.
BeantwoordenVerwijderenIk ben toch een beetje van die boer die niet eet, wat-ie niet kent...
Gr Jan W
whahaha Jan... het was "zalig"
VerwijderenOp LouLou's blog las ik dat jullie samen dit recept bij jullie thuis maakten. Ik heb zo gelachen! Alleen jullie kunnen zoiets verzinnen.
BeantwoordenVerwijderenMaar eh...Dien...heb jij die hele ovenschotel in je eentje opgegeten? Dan kan je morgen vast niet meer dor de deur (-: (-:
Dikke knuffel
nee loutje natuurlijk niet, ik kan erg goed eten maar zó goed.... nou ook weer niet :-)
VerwijderenHet ziet er heerlijk uit tot dat ik bij de ingredienten kwam. Als er nu iets is dat ik niet lust is het zuurkool dus nee voor mij niet deze ovenschotel
BeantwoordenVerwijderenjammer hillechien :-)
Verwijderen