One of the great gifts
of the journey
are the people you meet
along the way












24-09-2019

25.09 de liefde van je vrienden








*KLIK*
Willeke Alberti - De liefde van je vrienden
Openen in nieuw venster en klein maken




De liefde van je vrienden sleurt je overal doorheen
en als bedankje ga ik koken voor ze
kipfilet aanbraden.... met een bouillonblok en wat peper en kerrie




Teentje of 3 vier knoflook erbij
daar houdt ze van :-)




Een paar heerlijk verse uien,
want.... wat goed is voor je darmen,
zal je hart verwarmen..
dat vind ik wel een leuke :-)




een centimetertje of 5 verse gember
bitter in de mond houdt het hart gezond
duhhh Dien......
dan had je nou een hart van een 15 jarige motten hebben

nou ja ik zit ook wel eens te zeveren hé.





kerrie is "onmisbaar"in een curry :-)




Graag en veel,
het maakt je zo lekker warm vanbinnen :-)




we kiezen ene pompoen, iene miene mutte
jij mijn schat bent de uitverkorene
lekker ding kom maar mee




even een beetje schoonfrotsen met de afwasborstel :-)
weg met het zand




en dan komt het zwaarste gedeelte
de pompoen slachten en in stukken snijden... "oeffff"
glaasje karnemelk erbij om op krachten te blijven




De buitenste schil eraf,
want die blijft vaak zo hard
zeker met warme zomers zoals die van ons hé
"wie denkt nou dat je dát nog eens kon zeggen




en dan :-)
valt mijn oog op dit hartje:-)
éven naar buiten om het vast te leggen




dat was een intermezzo hé :-)
en nu een flinke frommel olie in de pan,
olijfolie




de pompoen enigszins aanbakken




de kipfilet en de pompoen mengen
het begint al wat te worden hé,:-)
mijn Arnold Schnaknnecker ( Arnold Schwarzenegger actie ( pompoen schillen)
loonde zich




Kokosmelk erbij,
de light version,
want dames dames nog aan toe,
de lijn hé :-)
ohhh maai koodnesss, ik voel mijn heupen al weer zwellen :-)




tomattie pelattie erbij voor de kleur




en dannnnnnnn
ziet het er zo uit, dat wordt vást smullen

dag webbies....neem gerust een happie :-)
en laat het je hart verwarmen

xxx






24 opmerkingen:

  1. Heerlijk! Hier vanavond een currybloemkoolschotel met kip. Lijkt er een beetje op. Alleen de foto's ontbreken. Die van de olie in de pan is schitterend. Laat het jullie smaken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Totaal perplex van je prachtige kook-reportage...wist ik gelijk niet meer wat ik wilde typen!!! :-)))

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat ziet deze eten heerlijk uit. En heel gezond. Deze eten heb ik nooit gegeten. Lijkt wel heerlijk Klaproos. Mooie werkwijze foto's met eten geplaatst hoe het moet doen. Fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha Klappertje,

    je zou zo een kookrubriek kunnen beginnen.
    Alles ziet er zo mooi schoon uit en we snappen meteen allemaal de volgorde...
    En dan het eindresultaat...

    Ben heel benieuwd hoe het etentje was! Vast smullen!!
    Groetjes aan je tafelgenootje!

    Dikke pakkerd van Marlou

    .

    BeantwoordenVerwijderen
  5. mmmm dat ziet er heel lekker uit
    en t was al zo mooi van kleur met enkel de pompoen, maar toen kwamen de tomatenblokjes er nog bij...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een smakelijke maaltijd.
    (voor mij was het afzien met eten, wortelkanaalbehandeling tandarts:(
    Het komt weer goed, even door de zure appel heen bijten:)

    x Hilly

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Goede morgen Roos, het ziet er prachtig uit je pompoenschotel, maar ik kom niet eten, ik houd niet van kokos en ik eet geen vlees. Voor het vlees kan ik wel een vega variatie vinden, maar ik neem aan dat de kokosmelk in deze schotel onmisbaar is, ik zou niet weten waardoor ik die moest vervangen. Maar het zal jullie vast wel hebben gesmaakt. Ik wens je een fijne woensdag toe.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Als kok Jeroen Meus (die aardige Belg) een dagje vrij neemt, dan mag je zo invallen. Duidelijk, lekker en met humor geschreven. Eet smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik ga nu snel naar de keuken om wat fruit te pakken, want door jouw reportage heb ik zin in wat lekkers en dan kan ik maar beter fruit pakken dan een snelle snack.

    Love As always
    Di Mario

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Het resultaat ziet er verrekte lekker uit Dien. Met knoflook, uien en kerrie, een gerecht waar je dagen plezier van hebt, mensen in je omgeving niet denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat ziet het er heerlijk uit zeg! En wat leuk dat je dit voor je vrienden klaarmaakt. Heel hartelijk en warm.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. O het water loopt me in de mond! Dat zal smullen geweest zijn!

    Liefs Petr@
    X

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Lap t'is wéér gebeurd se Hiel men toetsenbord onder Zelfs de venster moeten openen voor de reuk !! Heel mooi he Klappertje gezeverd bij het bekijken van die beelden !!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. koken in woord en beeld Roos

    misschien wel een gat in de markt

    groeten

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ziet er lekker uit! Als je het jezelf makkelijker wilt maken, kun je min of meer hetzelfde doen, maar dan de schil laten zitten, grotere stukken, en op het einde de staafmixer erdoor, indien te dik kippebouillon erbij, lekkere soep, heerlijk met stokbrood!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. als je pompoensoep maakt wel ja, maar dat is dit gerecht niet :-) dit is een pompoencurry, die is lekkerder zonder schil :-)

      Verwijderen
  16. Ik had al trek, toen ik een halfuurtje geleden aan mijn weblogrondje begon ...
    Gelukkig is het eten hier ook bijna klaar ... fijne avond!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Je doet me er zin in krijgen. Dit klinkt erg lekker en ziet er ook lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Dit werkt echt... ook al duurt het misschien even wat langer... voorbereiding, maar echt.. hier staat.. schil gebruiken dan ook... ik schil het dan alsnog eventueel...

    https://www.pompoensoep.info/pompoen-schillen-hoe-3-tips/

    X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. bij pompoensoep gebruik je de schil wel morgaine maar dit is geen pompoensoep hé :-) het is een pompoencurry, je wilt dan geen harde stukjes in je mond toch :-)

      Verwijderen
    2. Nee, zeker niet, maar ook de schil haal je er dan makkelijk af, echt, het staat er nu, maar ik gebruik deze tip al een paar jaar, en toen was het nog normaal dat je de schil eraf haalde, ook voor de soep, doe ik ook nog altijd trouwens ;-) Behalve van de fles pompoen... maar verder? Haal ik altijd de schil eraf van de oranje zoals jij hier hebt gebruikt :D Daar gaat het voor mij namelijk om... snijden van de schil.

      X

      Verwijderen
  19. krijg spontaan trek in dat lekkers op zo'n blog Dien.
    prachtige serie en foto's

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Nou en GESMULD heb ik Roosje! M'n servet schatert nu van de gele stipjes van vreugde

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Njammie zeg :-) Je doet me honger krijgen :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel, voor je bezoek, en dat je de moeite wilt nemen om te reageren ♥